Desorber D40

Vatten i olja leder till reducerad viskositet, reducerad filterabilitet, reducerad smörjegenskaper, formation av rost, bakteriell tillväxt och ökad oljeoxidation - alla faktorer som leder till reducerad livslängd på både komponenter och olja.

CJC™ D40 Desorber är designad för att avskilja vatten från olja genom en patenterad desorptions princip. Desorptionsprocessen är baserad på principen att varm luft effektivt kan hålla stora mängder vatten. I Desorbern, förvärms oljan till 60°C och möter kyld torr luft motströms. Luften, som värms upp väldigt snabbt av den varma oljan, kommer att absorbera det vatten som finns i oljan tills jämvikt är nådd. Desorbern kan torka oljan ner till ett vatteninnehåll < 200 ppm, och avskilja upp till 8 liter vatten per timma.

Huvudsakliga applikationer är, större hydrauliska system, pappersbruk, stålverk, värmebehandlingsoljor, biodiesel,
restoljor och system inom burktillverkningsindustri.

Fördelen med CJC™ Desorber D40 är att den är opåverkad av viskositet och additivinnehållet i oljan. Desorbern behandlar mineraloljor såväl som syntetiska vätskor, och klarar även stabila emulsioner. Desorbern underhåller systemets vatteninnehåll till mycket låga nivåer.

CJC™ Desorberenheter kan anpassas för att möta kundens behov, inkluderat tillval som tvådelade separata tankar, nivåbrytare och indikatorer samt vattenmonitorer. Mobila enheter är också möjliga. 


Fördelar
  • Avskiljer vatten ur emulgerad olja
  • Förlänger livslängden för både olja och systemet
  • Förebygger okontrollerade stopp och reducerar underhållskostnader
  • Enkel att ansluta och sköta

Funktionsprincip för Desorber D40:

(Klicka på bilden för en förstorning).                                Tillbaka

      Övriga Desorbrar
  ÖVRIGA CJC PRODUKTER